Здравейте, фенове....като си взех колата без парктроник и се помъчих няколко дни скочих на варианта с камера на бронята за задо виждане и огледало със мониторче за нея. Честно да ви кажа чак не вярвах че ще се получи толкова добре. Като се има предвид че задницата на 166 е много яка, но и много неудобна за виждане, ви препоръчвам на 100% тоя вариант. Няма да дупчите бронята излишно /на предишната 166 ца сложих парктроник и си е трудничко да ги напаснеш всички дупки, пък и прекарването на кабелите после си е тегава работа/ и става много бързо и финно. Съвет от мен - ако нямате парктроник, слагайте камера без да се замислята. Ще ви хареса. А и на огледалото смятам че е по-добре, защото хвърляш и някой поглед как се движиш и отстрани по другите огледала. На ИЦСа ще е малко неудобно.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Камера за задно виждане
Collapse
X
-
Аз пък ще кажа обратното.
Слагайте парктроник ако искате нещо да правите.
Едната ми кола е с парктроник, а другата е с камера.
Много по-лесно и бързо се паркира на парктроник от колкото на камера.
Ако искате удобство/практичност - парктроник.
Ако искате гъзария - камера.
п.п. Тия огледала ми приличат едно време, когато слагахме на Жигулите/Москвичите по-големи огледала, сферични, за компенсация на липсата на страничните огледала + вид поправка на падналото покритие на самото оригинално огледало. Циганска работа (лично мнение).Last edited by BO; d.m.y г., 13:14.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Гъзария можеш да кажеш на нещо показно, на мойта кола ако не се загледаш изобщо не можеш да предположиш че има камера, а за удобство всеки си има критерии. Аз съм шофьор от почти 30 години и според моя скромен опит камерата е страхотно удобство. Да не обяснявам как при замръзнало или изпотено задно стъкло с камерата нямам проблем, или пък да накича бронята с минимум 4 дупки за по-красиво? Е огледалото вярно си е "стар" стил, но отвън пак не се вижда.ALFA ROMEO 166 2.4 JTDm '04 NEW
LANCIA PHEDRA 2.2 Jtd '02 - Older
ALFA ROMEO 166 2,4 JTD '98 - Older
Comment
-
Всеки си има вкус за огледалото, има и други размери и форми мониторчета. Аз съм сложил по голямо огледало- дисплей на който по време на пътуване пускам на децата филмчета да гледат да не издивяват при дълъг път. Камерата се каня да я монтирам от незнам колко време и все не остава време, но парктроника си върши работа като се налага
Comment
-
Първоначално публикувано от 7171 Покажи съобщениеГъзария можеш да кажеш на нещо показно, на мойта кола ако не се загледаш изобщо не можеш да предположиш че има камера, а за удобство всеки си има критерии. Аз съм шофьор от почти 30 години и според моя скромен опит камерата е страхотно удобство. Да не обяснявам как при замръзнало или изпотено задно стъкло с камерата нямам проблем, или пък да накича бронята с минимум 4 дупки за по-красиво? Е огледалото вярно си е "стар" стил, но отвън пак не се вижда.
Или викаш на твоята си ѝ сложил чистачка.
Несъмнено камерата помага. Спор няма.
Но както казах - гъзария или практичност. Нека всеки сам си реши.Last edited by BO; d.m.y г., 22:11.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
До сега не се е случвало да е толкова зацапана че да не се вижда. А и с парктроника който си сложил на колко спира да отчита и свири постоянно? Щото в София всяко местенце и сантиметър са ценни. А камерата я препоръчвам на всички, защото и без опит с нея се свиква по-лесно особенно и за по-млади шофьори. Щом я смяташ за гъзария ок - нека да гъзареят с нея всички на които идеята им се стори добра. Е вярно че е по-скъп вариант от един монтиран парктроник, но идеята тук е съвсем друга.ALFA ROMEO 166 2.4 JTDm '04 NEW
Comment
-
паркиране
Ами пълно е с обяви. От 100 до 150 лв. Ако се разтърсиш повече може и отделно да ги намериш. Няма да излезе по евтино, но ще можеш да си подбереш камера по твой вкус. Оригиналните понякога може да ти е трудно да измислиш как да ги монтираш за да не се набиват на очи.ALFA ROMEO 166 2.4 JTDm '04 NEW
Comment
-
По нагоре си обявил цена 20-25 лева, колегата вероятно пита за камера с такава цена. Иначе средно струват около 60 лвLast edited by lordliness; d.m.y г., 09:09.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment